A maximális feltölthető fájlméret változtatása WordPressben – avagy ha kezdő vagy, hogyan ne tépd ki a hajad vagy a „pont olyan ritkán csinálom, hogy tudom mit kéne beállítanom de a fene se emlékszik, hogy azt hol” szindróma.

Lehet, hogy azért vagy itt, mert már egy ideje keresed a megoldást, ezért mutatom egyből az 5 perces beállítást.

Lépj be a cPanelbe, ott válaszd ki a Select PHP version menüpontot

Majd kattints a Switch To PHP Options lehetőségre

Végül válaszd kattints rá az upload_max_filesize sornál azt a fránya 2Mb-ot (vagy 8 vagy 16, kinél mennyi az alapérték) és állítsd át akkorára amekkorára akarod, nyomj rá az Alkalmazás gombra és végül a Mentés gombra.

Ha a fenti megoldás nem oldotta meg egyből a problémát, akkor röviden elmesélem Neked, hogy mennyit lehet még szívni azzal, ha a frissen feltelepített WordPressünk maximális feltölthető fájlméretét szeretnénk növelni.

Sztori

Szóval anno megcsináltam az én weboldalamon a beállítást. 2 Mb volt a max. feltölthető fájl méret, megemeltem 64 Mb-ra, hogy felmenjen rá az Avada.

Majd sokkal később, egy kedves ügyfelem megkért, hogy a régi korszerűtlen weboldalát másoljam át egy új WordPress oldalra Avada témával.

Neki is fogtam a feladatnak. Tárhely.Eu-n foglaltam domaint és tárhelyet, ott kértem egy automata WordPress telepítést, majd felmentem ThemeForestre, megvettem az Avada témát, majd bementem a WordPressbe, vidáman telepíteném fel az Avadát és STOP! a max. feltölthető fájl méret 2 Mb.

Na jó, hát nem emlékszem, hát van ilyen, emberek vagyunk…
Annyira még emlékeztem, hogy cPanelen kell beállítani valamit, ezért gyors Google keresés… és találtam is megoldásokat.

Én a következő próbálkozásokkal csak az időmet pazaroltam, mert nekem a fenti megoldás volt a jó (ami persze csak a végén derült ki).

Ha nincs olyan opciód, ami fent le van írva, akkor neked a következő megoldások egyike lesz  jó:

1. Próbálkozás

Lépj be cPanelbe, azon belül a fájlkezelőbe, állítsd át, hogy a rejtett fájlok látszódjanak, keresd meg a .htacces nevű fájlt és helyezd el ezt benne:

php_value post_max_size 64M
php_value upload_max_filesize 64M

Az én esetemben elhelyeztem, elmentettem, visszamentem: továbbra is 2 Mb a max. „Most állítottam be… most mi van?”
Frissítettem a WordPress admint, vártam 5-10 perc, semmi. 2 Mb a max.

2. Próbálkozás

„Biztos másik beállítás kell…” Google keresés tovább.

Lépj be cPanelbe, azon belül a fájlkezelőbe, keresd meg a php.ini fájlt, nyisd meg és állítsd át az ott megtalálható értékeket erre:

upload_max_filesize = 64M
post_max_size = 64M
max_execution_time = 300

„De hisz már alapból ezek az értékek vannak ott! Miért nem megy akkor?” – gondoltam magamban…
Annyira itt már nem élveztem a dolgot.

3. Próbálkozás

Google keresés tovább. Találtam egy olyan bejegyzést ahol azt írták, hogy manapság már előfordulhat, hogy php5.ini fájlból veszi a parancsokat a WordPress (nem vagyok én programozó, elhiszem én…).

Szóval lépj be cPanelbe, azon belül a fájlkezelőbe, keresd meg a php5.ini fájlt (ha nincs hozzál létre) és oda írd be ugyanazt mint ami a sima php.ini-ben van.
Na, persze nálam ez sem működött, de nálad lehet pont ez lesz a megoldás.

4. Próbálkozás

Találtam egy olyan magyarázatot, hogy maga a téma nem engedi. „Ó, te kis hamis Avada, hát te lennél a hunyó?” – gondoltam magamban.

Lépj be a cPanelbe (hát hova más hova?), azon belül a fájlkezelőbe, keres meg a Theme_functions.php fájlt és a végére tedd oda ezt:

@ini_set( ‘upload_max_size’ , ’64M’ );
@ini_set( ‘post_max_size’, ’64M’);
@ini_set( ‘max_execution_time’, ‘300’ );

Reménykedve frissítettem a WordPress admint, mindhiába: 2Mb a max. még mindig nálam.

A fentiek után már nem próbálkoztam. Nekem ugye az első megoldás volt a jó, de ha neked olyan lehetőséged nincs, akkor az előző próbálkozások egyike biztosan megoldotta a gondot.

A 4. próbálkozás után írtam a Tárhely.Eu-nak vasárnap 18:30-kor, felsoroltam, hogy én bizony mindent beállítottam(!), mindent fontos fórumot elolvastam(!), itt bizony valami nem oké.

18:37-kor meg is jött a válasz (bizony, 7 perc vasárnap este, csillagos 5-ös az ügyfélszolgálat náluk).
Keményen egy mondattal lerendezték az 1 órás szenvedésemet:

Kedves Sajti Károly!

A beállításokat cPanel-en a „Select PHP version” menüpont alatt elérhető „Switch to PHP settings” linkre kattintva tudja módosítani.

„És tééényleg!” – jutott eszembe, majd hozzátettem: „Jól van Károly fiam, ülj le egyes!”

Összegezve tehát: nézd meg, hogy cPanelben van-e neked ugyanilyen lehetőség (Select PHP version menüpont)

  • Ha van, akkor ott állítsd át ahogy a képeken is mutattam az elején és kész vagy.

  • Ha nincs, akkor ezért írtam le a próbálkozásaimat, mert azok pont az ilyen esetre nyújtanak megoldást. Először a php.ini megoldással próbálkozz, aztán a .htaccess megoldással, végső esetben a Theme_functions.php

Ha a fentiek egyike sem segít neked, akkor írj a tárhelyed ügyfélszolgálatára, mert valami egyéb speciális dolog lehet a megoldás.