Ez a két Facebook-os WordPress bővítmény sokat segíthet, ha eddig még nem ismerted őket.

1. Facebook Open Graph, Google+ and Twitter Card Tags

Ha gyakran írsz blogbejegyzéseket, vagy sokszor hozol létre oldalakat, amiket utána meg is osztasz a különböző közösségi oldalakon, akkor már neked is okozhatott bosszúságot kiválasztani például a Facebook-on abból a pár képből a megfelelőt, amit maga a bejegyzés vagy az oldal tartalmaz.
Nem olyan az aránya, nem pont úgy látszik ahogy kellene, valahogy nem az igazi és talán kötsz egy kompromisszumot magaddal, hogy: „na jól van, jó lesz az úgy”.

A Facebook Open Graph, Google+ and Twitter Card Tags nevű bővítmény feltelepítésével és használatával egyszerűen megadhatsz egy tetszőleges képet, amiről úgy gondolod, hogy az illene a legjobban a megosztásodhoz. Ráadásul a készítők még megadták az ajánlott képméretet is: „Recommended size: 1200x630px”.

Használata:

  • Telepítsd fel a bővítményt és kapcsold be.
  • Ezek után minden oldal és bejegyzés alján megjelenít a bővítmény egy sort a képen látható módon:
Facebook open graph bővítmény
  • Kattints az Upload/Choose gombra, hogy fel tudd tölteni a képet vagy ha már feltöltötted korábban, akkor ki tudd választani:
  • Végül kattints a Frissítés gombra, hogy elmentsd a módosításokat.

Ezzel készen is vagy. Ha mindent jól csináltál, akkor az oldal vagy a bejegyzés linkjét másold be a Facebookon oda ahol meg szeretnéd osztani és a kép az az lesz amit az előbb megadtál.

Ha módosítani szeretnéd a képet akkor kattints ugyanúgy az Upload/Choose gombra vagy ha törölni szeretnéd a képet és az alapértelmezettek közül szeretnél válogatni, akkor nyomd meg a Clear field gombot.

Ezt a bővítményt én a Facebookon teszteltem, ott tökéletesen működött.

+ 1 Facebook Comments Plugin

Több bővítmény is létezik, amikkel el tudsz helyezni a blogjaid, a termékeid vagy akár az oldalaid aljára facebook-os hozzászólási lehetőséget.

Én szeretném kiemelni és ajánlani neked a Facebook Comments nevű bővítményt, mert egyszerű telepíteni és nem igényel mindenféle további beállítást. A bővítmény bekapcsolása után már meg is jelenik minden bejegyzésed és terméked alatt a facebookos-os hozzászólási felület.

Használata:

  • Telepítsd fel a bővítményt és kapcsold be.
  • Kész is vagy. Ellenőrizd, hogy megjelent-e a facebook-os hozzászólási lehetőség a blogcikkeid vagy a termékeid alatt.

Ha néhány helyen nem szeretnéd, hogy megjelenjen ez a lehetőség akkor az adott cikknél vagy a terméknél el tudod rejteni.

Ehhez menj be szerkesztőbe és alul pipáld be a négyzetet, ahogy a képen látod:

A WordPress adminon belül a Beállítások -> Facebook Comments menüre kattintva további finomhangolások végezhetők el.

Ilyen és ehhez hasonló kiegészítő, munkát könnyítő, előrehaladást segítő bővítményeket használok én is a mindennapi munkáim során.

Ezeket szeretném veled is megosztani. Sőt az együttműködésünket úgy indítanám, hogy a leghasznosabb és legmodernebb bővítményeket megmutatnám neked és fel is telepíteném azokat.

Kattints ide ha érdekelnek a fentiekhez hasonló egyéb bővítmények is illetve ha szeretnéd a WordPress oldaladat még hatékonyabbá tenni >>